Iker Arozenak zilarrezko domina lortu du Mediterraneoko Txapelketan

Iker Arozenak Pascaran (Italia) jokatu duen lehen lehiaketako estreinaldia primerakoa izan da. Lehiaketa estu baten ondoren zilarrezko domina eskuratu du luzera jauzian eta selekzio nazionalari ekarpen ona egitea lortu du.

Zaila izango da Ikerrek aurreko larunbatean Pascaran jokatu zen luzera jauziko lehiaketa ahaztea. Lehiaketa estua, maila oso berdindukoa, non podiumeko postuak oso borrokatuak izan ziren. Garailea izan ezik,  7,98m-ko jauzia egin zuen Jules Pommery, bigarrenaren eta bosgarrenaren arteko aldea 20 zentimetrokoa baino ez zen izan.

Iker Arozenak lehiaketa ona burutu zuen, 7,52 eta 7,60 metroko bi jauzi eginez. Bigarren posturaino igo zen Jacopo Quarratesi italiarra baino gorago iristea lortu baitzuen, bere saiakera onena 7,50 metrotakoa izan baitzen.

Horrela, Bidasoa atletiko taldeko jauzilariak zilarrezko domina bat lortu du eta etorkizuneko atleta dela erakusten jarraitzen du.

2022ko mugarrien laburpena

Hau ez da Iker Arozenak 2022 urtean zehar lortutako lorpen bakarra. Espainiako Txapelduna izatea lortu du 23 urtez azpiko mailan. Espainiako Txapelketa absolutuan brontzezko domina lortu zuen. Mediterraneoko Txapelketan lortutako bigarren postuak zilarrezko domina eman dio. Gainera, Gipuzkoa eta Euskadiko errekorra haustea lortu du eta mundu maila rankinaren 24. postuan dago.