Unai Arroyo eta Sandra Martínez nagusitu dira Irungo Maratoi Erdian

Igandean Lomeña Fachadas Irungo Maratoi Erdia + 10K lasterketaren bosgarren edizioa ospatu zen. Aurtengo edizioak 800 izen-emateak gainditu zituen, maratoi erdiko izen-emateen igoerarekin.

Igande honetan, otsailaren 26an, Irun hiriko kirol ekitaldi garrantzitsuenetako baten lekuko izan zen: hiri maratoi erdi bat. Eguraldiak, gainera, senideak,  lagunak eta parte-hartzaileak animatzera hurbiltzen diren publikoko pertsona guztiak errespetatu zituen.

Guztira, 812 lagunek eman zuten izena bi probetan  – 10K eta 21K –; horietatik 273k maratoi erdia amaitu zuten eta 332k 10K lasterketa. .

Unai Arroyo eta Sandra Martinez, maratoi erdiko irabazleak

Probaren errekor berria Unai Arroyok lortu zuen. Normalean 10K lasterketan lehiatu da Unai Arroyo, baina oraingoan maratoi erdian parte hartu du. Nagusitasunez eta bakarka irabazi zuen 1h07,59ko denborarekin José Gómez de Arriba, 1h10,38,  eta Jokin Muñozen 1h12,31ren aurretik.

Nesketan, Sandra Martinez triatloietan espezialista den atletak lortu zuen garaipena 1h27, 13ko denbora onarekin. Atzean, Maria Sanroman iritsi zen eta 1h30,13an amaitu zuen, Monica Tellechearen 1h35,23 aurretik.

Ane Taibo eta Ion Garraus, 10 K-ko irabazleak

Ane Taibok beste garaipen sendo bat lortu zuen, emakumezkoen 10k mailan. 39 minutu eta 20 segundo behar izan zituen 10 Km-ko lehen itzulia burutzeko. Amagoia Iribarrek, bigarren sailkatuak, 41:02 minututan zeharkatu zuen helmuga. Lide Azkuek 41:30 minuturekin osatu zuen podiuma, Amagoiatik oso gertu.

Mutiletan, Ion Garrausek irabazi zuen berriro. Ion, horrelako probetan ohikoa den txirrindularia, berriro igo zen podiumaren gorenera lasterketa 33 minutu eta 5 segundoan amaituta. Bigarrena Asier Landart izan zen, 33:16 eta Jon Lorenzok, 33:33 denborarekin amaitu zuen lasterketa.

Emaitzak eta argazkiak probaren webgunean

Probaren emaitza guztiak eta argazkiak (doakoak) eskuragarri daude ekitaldiaren webgunean.

Antolakuntzatik eskerrak eman dizkiete Irungo Udalari, udaltzaingoari, boluntarioei eta probako arduradunei; Lomeña Fachadas, AB soluciones industriales, Deportes González, Gipuzkoako Foru Aldundia, Diario Vasco, Super Amara, SALTO, Aranibar Asesores, Coca Cola, Carrocerias Euskalduna, NT2 neumatikos Txepetxa, Zinnia eta Filipinos + Artiach, lasterketa posible hau egiteagatik. Horrela, datorren urtera arte agurtu dira.