2025eko urtarrilaren 31ra arte luzatu da Gazteak On-Elikadura Erronka lehiaketan parte hartzeko epea

Gazteak ON-Elikadura Erronka Bidasoa eskualdeko gazteei zuzendutako elikadura jasangarriaren inguruko hausnarketa eta ekintza sustatzen duen lehiaketa da. Lehiaketaren antolatzailea den Maïa Permaculture kooperatiba, Labore Txingudi Elkartea eta Hendaikoop kontsumo taldeak gaur goizean jakinarazi duenez, 2025eko urtarrilaren 31ra arte luzatu da lehiaketan parte hartzeko epea.

Erabaki hau interes handia piztu duen ekimenari eta ikastetxeek eta gazte-taldeek
bidalitako eskaerei erantzuteko hartu da, proiektuak prestatzeko denbora gehiago
eskatzeko eskatuz.

Lehiaketak gazteak taldeak sortzera gonbidatzen ditu, heldu baten laguntzarekin (ikastetxeko erreferentea), eta elikadura jasangarriari lotutako proiektu sortzaileak aurkeztera. Nabarmentzen diren ideien artean, eskolako baratzeak sortzea, elikadura osasungarriaren inguruko tailerrak egitea, eskola-jantokietan produktu ekologikoen erabilera sustatzea eta gure aukeren ingurumen-inpaktuaren inguruko sentsibilizazio-kanpainak daude.

“Zure ideiek mundua alda dezakete!” lelopean, Gazteak On-ek belaunaldi berriak sistema elikagarri jasangarri eta bidezko baten garrantziaz hausnartzera eta ingurunetik eragina izateko ekintzetara bultzatu nahi ditu.

Izena emateko epea 2025eko urtarrilaren 31ra arte luzatu da, eta lehiaketaren webgune ofizialaren bidez egin daiteke: www.gazteakon.eus. Bertan oinarriak eta beharrezko informazio guztia daude. Irabazleek sariak jasoko dituzte, beren ahalegin eta sormenari esker, eta Bidasoa eskualdean proiektuak zabaltzeko aukera izango dute, beste ekimen batzuk inspiratzeko.Kontsultak egiteko, Gazteak On taldeak helbide elektroniko bat sortu du: info@gazteakon.eus.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude