Real Unióneko beteranoek Real Arenan berdindu dute RS Fundazioaren Egunean

Igandean RS Fundazioaren Egunaren bederatzigarren edizioa ospatu zen Anoeta estadioan. Programatutako ekitaldien artean, Real Unióneko beteranoen eta Realeko beteranoen taldeen arteko partida bat jokatu zen, ikusleei ikuskizun entretenigarri eta zirraragarria eskainiz.

Irundarren aldetik, Javier Garmendiaren aginduetara: García, Majada, Olaizola, Mangas, Gurruchaga, Navarro, Treku, Garmendia, Castro, Bernardo, García, Irazoki, Zugarramurdi, Sánchez, Sagredo, Boned, Felipe, Hernández, Idarramendi, González, Gómez, Laguardia eta Palenzuela. Donostiako taldean, berriz, beti bezala, unionista ohi ugari: Arteaga, Esnaola, Rodellar, Larrainzar, Martínez, Aizpurua, Brit, Roteta, Irazoki…

Lehen zatian talde bisitariari egokitu zitzaion nagusitasuna, eta honek izan zuen aukerarik onena markagailuan aurrea hartzeko Gómezi egindako penalti argi batean. Zoritxarrez, Arteaga atezainak Idarramendiren jaurtiketa gelditu zuen, baita ondorengo aldaratzea ere, eta norgehiagoka golik gabe iritsi zen atsedenaldira.Reala hobeto atera zen bigarren zatian, eta hurbilketa batean lehia berdintzea lortu zuen Briten bitartez, beti oportunista. Real Uniónek, ordea, ondo erantzun zion kolpeari, eta erasora jo zuen berdinketaren bila. Unionisten lan onaren saria azken minutuetan iritsi zen. Laguardiak, buruz, Idarramendiren erdiraketa ona aprobetxatuz, berdinketaren gola egin zuen, bidezko emaitza, batzuen eta besteen merituak ikusita.

Eta horrela, partida irabazlerik eta galtzailerik gabe amaitu zen, bi taldeen arteko festa eta anaitasun giro adeitsuan. Ondoren, Realeko Beteranoen Elkarteak gonbidatuta, “hirugarren denbora” partekatu zuten inguruko establezimendu ezagun batean. Eskerrak eman nahi dizkiegu donostiarrei jasotako tratuagatik, eta Anoetan egindako lan onak utzi duen aho zapore onarekin, Real Unióneko Beteranoek hurrengo konpromisoa prestatzen ari dira, “Irun Hiria” VI. Txapelketa, larunbatean, hilak 24, izango dena Galeko anexoan, 10:45etik aurrera, UD Aretxabaleta eta Torrelavegako Real Sociedad Gimnástica aurkari dituztela.