BATek urrezko lau domina lortu ditu Donostian jokatutako Espainiako Master Txapelketan

Donostia izan da pista estaliko Espainiako  Master Txapelketaren egoitza. Txapelketa honetan Bidasoa Atletiko Taldeko master ataleko atleta batzuek parte hartu dute eta, gainera, emaitza onak lortu dituzte. Arantxa Ausan, Joseba Larzabal, Daniel González eta Juana Usabarrena, Espainiako txapeldun dominarekin itzuli dira etxera.

Emaitzak banan-banan

Arantxa Ausanek bi probatan parte hartu zuen txapelketan. Emaitzarik aipagarriena F50 formako 60 metroko hesietan lortutakoa da. Izan ere, Arantxak irabazi zuen titulua 9,82 segundoko denborarekin. 200 metrokoan seigarren postua lortu zuen 26,60 segundoko erlojupeko onenarekin.

Emakumezkoen bigarren titulua Juana Usabarrenaren eskutik etorri zen, F75 pisuko jaurtiketa 6,38 metroko jaurtiketarekin irabazi ondoren.

Joseba Larzabalek 3000m F35 proban korritu zuen eta garaipen handia lortu zuen 8: 38,12 minutuko erlojupekoarekin.

Daniel Gonzalez taldekideak ere garaipena lortu zuen 800m M70ean, 2: 49,52 minutuko erlojupekoari esker.

Aipagarriak dira, besteak beste, Abel Castañaresen laugarren postua 3000m M65ean 11:31,45 minuturekin. Azkenik, Víctor Madejonek parte hartze bikoitza izan du 1500m M50 metroetan 4: 30,98 minutu eta 12. posizioan eta 10. postuan 3000 metroetan 9: 36,05 minutuko erlojupekoarekin.

Harrobikoak 16 urtez azpiko Espainiako Txapelketan

Asteburu honetan 16 urtez azpiko Espainiako txapelketa ospatu da Valentzian. Bertan, BATeko hiru atleta estatuko lehiaketa batean estreinatu ziren: Elene Salcedo, Hai Duong Alzaga eta Unai González.

Elene Salcedok 60 metroko hesidunetan parte hartzeko sailkatu zen. Kanporaketako serieetan ondo hasi zen, finalerako txartela bere bosgarren postuarekin eta 9,31 segundoko denborarekin lortuz. Hurrengo goizean, Elenek finalerdiak jokatu zituen eta finalerako txartela lortu zuen. Bere denborak, berriz ere 9,31 segundo, seigarren postua eman zion bere finalerdian eta oso dezima ona sailkapen nagusian.

Hai Duong Valentziara joan zen 300 metroak korritzeko. Klubeko harrobiko jokalaria 42,34 segundoko denbora hobearekin iritsi zen irteerara. Finalerdi azkar bat egokitu zitzaion eta bosgarren amaitu zuen 43,16 segundoko denborarekin, beraz, ez zen finalean sartu.

16 urtez azpiko gizonezko atleten ordezkari gisa, Unai Gonzálezek 100 metrokoan parte hartu zuen, eta 20. postu nazionala lortu zuen. Unaik bere finalerdia korritu zuen eta 12. helmugaratu zen 2: 50,49 minuturekin.