Euskadiko selekzioaren hamarreko bikoitza Federazioen Espainiako Txapelketan

Asteburu honetan Federazioen Espainiako Txapelketaren egoitza izan da Gijón. 16 urtez azpiko eskolarteko atletismoaren festa da, eta autonomia-erkidegoak gizonezkoen eta emakumezkoen selekzioekin lehiatzen dira bertan.

Lehiaketak jardunaldi bikoitza izan du, larunbatean eta igandean jokatu baita eta 16 erkidegotako neska-mutilen taldeek parte hartu dute bertan. Bidasoa Altetiko Taldearen kasuan, klubeko zazpi atleta aukeratu zituzten Euskadi ordezkatzeko.

Bost mutil

Gizonezkoen taldean Bidasoa Atletiko Taldeko bost atletek ordezkatu zuten euskal taldea. Egoitz Miquelarena 100 metro lauetan, bosgarren amaitu zuen bere finalerdia 11,98 segundoko denborarekin. Markel Garrancho taldekidea hirugarren sailkatu zen 300m-ko B finalean 38,17 segundorekin. Biak, gainera, 4x100m erreleboan parte hartu zuten. B finalean helmuga 45,39 segundotan gurutzatu zuen eta 5. amaitu zuten sailkapen orokorrean.

Alai Cabellok 600m-ko B finala 1: 28,93 minutuko denboran korritu zuen, bigarren postuan geratuz. Hugo Vazquezek bi proba egin zituen; lehenengoa, 1000 metroak, non hamargarren amaitu zen 2: 40,63 minutuko denborari esker. Bigarren parte-hartzea 4x300m erreleboko taldean izan zen; errelebo proba 2: 36,92 minutuko denborarekin amaitu zen.

Hesietan, Jon Gajate lehiatu zen 100 metrokoan 15,09 segundoko denborarekin. Denbora horri esker, 3. izan zen 2. finalerdian. Proba guztiak itxi ondoren, euskal gizonezkoen taldeak hamargarren postuan bukatu zuen, 136 punturekin. Garaipena Valentziako Erkidegoak lortu zuen Madrilekin eta Kataluniarekin podiuma itxiz.

2 neska

Emakumezkoen kasuan, BATeko bi atletek ordezkatu zuten euskal taldea. Naia Llorentek garaipena lortu zuen azkenera arte Aitana Alonsorekin. Biek 1,62 metroko aldea gainditu zuten, baina garaipena Aitanak lortu zuen baliogabeko kopuruagatik. Naiaren bigarren postu garrantzitsua hautaketarako.

Nerea Sorondok emakumezkoen 4×100 erreleboan parte hartu zuen, B finaleko 3. postuan geratu zen eta 50,98 segundoko erregistroarekin. Hala ere, euskal emakumezkoen taldeak 10. postuan bukatu zuen 145,5 punturekin. Garaipena Madrilentzat izan zen Katalunia eta Andaluziarekin podiuma itxiz.

20 urtez azpikoen finalak

20 urtez azpiko gizonezkoen taldea mugarri garrantzitsua da 20 urtez azpiko Espainiako Txapelketako A finalean sartu eta herrialdeko talde onenen artean kokatu baita. Neskak, berriz, B finalean.

20 urtez azpiko Espainiako txapelketari begira gizonezkoen taldea 8. postuan geratu da 13.925 punturekin. Horrek esan nahi du mutilak Espainiako talde onenen artean daudela eta datorren urriaren 28ko A finalean lehiatuko direla.

Neskak 12.397 punturekin, 18. postuan daude, estatuko top 20an ere bai,  eta txapelketako B finalean lehiatuko dira. Horrela, Bidasoa Atletismo Taldeko taldeek, 20 urtez azpiko bi taldek, ordezkaritza izango dute txapelketan.

16 azpiko mutilak

16 urtez azpiko mutilen taldea bederatzigarren postuan sailkatu zen 16 urtez azpiko Espainiako txapelketarako B finalean. Hala ere, bidaiaren kostua dela eta, zoritxarrez klubak bidaia ez egitea erabaki du.