ONkologia 360º proiektuaren barnean, doako nutrizio eta sukaldaritza tailerra egingo da maiatzaren 8an

Plaiaundi LHII – CIFPMaiatzaren 8an, osteguna, ONkologia 360º proiektuaren barruan, nutrizio eta sukaldaritza tailer bat egingo da minbizia duten pazienteentzat eta haien senideentzat. Hitzordua 10:30ean izango da, Plaiaundi LHII ikastetxean. Jarduera doakoa izango da, baina plaza mugatuak direnez, beharrezkoa da aurrez izena ematea online formulario baten bidez.

Tailer honen helburua da tresna praktiko eta erabilgarriak eskaintzea, tratamendu onkologikoaren prozesuan elikadura hobetzeko, pertsona bakoitzaren fase eta beharretara egokituz. Formakuntza OSI Donostialdeako nutrizionisten eskutik izango da: Garbiñe Aizpurua eta Pello Amiama, eta tratamenduen albo-ondorioei aurre egiteko gomendio erabilgarriak emango dituzte elikaduraren bidez. Ondoren, Donostiako Cebanc Ostalaritza eta Sukaldaritza Eskolarekin lankidetzan, sukaldaritza saio praktiko bat egingo da, non errezeta osasungarri eta errazak prestatuko diren.

ONkologia 360º

Tailer hau ONkologia 360º proiektuaren baitan antolatu da, hau da, Eusko Jaurlaritzako Lanbide Heziketako Sailburuordetzak bultzatutako berrikuntza-proiektu bat, eta ondorengo Lanbide Heziketako ikastetxeen arteko lankidetzan garatzen ari dena: CIFP Plaiaundi LHII, CIFP Monte Albertia LHII, Tolosako Inmakulada Lanbide Ikastola eta ESCIVI. Gainera, Osakidetza eta Cebanc Ostalaritza eta Sukaldaritza Eskola izango dira kolaboratzaileak oraingo honetan.

 

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude