Iker Arozenak Espainiako Txapelketa Absolutua irabazi du lehen aldiz

Asteburu honetan, pista estaliko Espainiako txapelketa absolutua ospatu da Ourensen. Bertan Iker Arozena Bidasoa Atletiko Taldeko jauzilaria txapeldun izendatu da luzeran, bere Espainia lehen txapelketa absolutua irabaziz. Hortaz gain, eskualdeko klubeko kirolariek ere emaitza onak lortu dituzte.

8 atletek ordezkatu zuten Bidasoa Atletiko Taldea Ourensen eta Iker Arozena irabazle dominarekin itzuli da etxera. Fabian Mesaren eta Ferran Ramirezen aurkako lehiaketa oso estua izan zen. Ikerrek 7,66 metroko jauzirik onena egin zuen, eta lehiaketa oso erregularra izan zen. Aurretik, Ikerrek urrea lortu zuen kategoria txikiagoetan – iazko 23 urtez azpikoetan, esaterako –, baina inoiz ez nazio mailako titulurik handiena.

Elena Martin zazpigarren 1500 metroetan

Klubaren beste ordezkari bat Elena Martin izan zen 1.500 metroetan. Fondistaren pista estaliko beste denboraldi on bat, txapelketa absolutura aurkeztu zena bi aldiz jarraian bere marka pertsonala gaindituz. Finalerako txartela lortu zuen 4:27 minututan korritu eta irabazi zuen finalerdi batekin. Finalean, 4: 32,72 minututan zeharkatu zuen helmuga eta zazpigarren postuan bukatu zuen.

Victoria Briso zortzigarrena

Victoria Briso berriro nagusitu zen txapelketa absolutuan. Konbinatuetan lortutako 3715 puntuak bere marka pertsonalik onena dira konbinatuetan, proba ezberdinetan erregistro garrantzitsuekin. Puntu horiekin zortzigarren postuan eta finalista postuan amaitzea lortu zuen. Banakako markak hauek dira: 8,86 segundo 60 metroko hesidunetan, 1,61 metro altueran, 11,92 metro pisuan, 5,48 metro luzeran eta 2: 31,13 minutu 800m-etan.

Finalista postuetatik gertu amaitu zuen beste bat Lorena Vives pertiguista da. Lorenak oso lehiaketa borrokatua izan zuen, eta hirugarren saiakeran 3,95 metroak gainditu zituen. 4,05 metrotik gora saiatu zen, baina ezin izan zuen. Era berean, merezimenduzko bederatzigarren postua, lehiaketaz lehiaketa hobetzen jarraitzen duen atleta batena.

Carla A. Martinezek ere finalista postuan amaitu zuen txapelketa. Carlak txapelketa bikaina egin zuen, 17 urteko gaztea izan arren, eta finalerdietaraino iristea lortu ez ezik, 60m leuneko finalerako txartela ere lortu zuen. Zure denbora, 7,52 segundo, iristeko 0,02 segundo besterik ez duzu. Asko hitz ematen du 20 urtez azpikoak. Aste batzuk barru lehiatuko da.

Bere abiaduran laguna zen Laia Olascoaga 200 metroetan lehiatu zen. Laiak benetan ondo korritu zuen eta 25,24 segundoan amaitu zuen bere ibilbidea. Denbora horretan, txapelketako taula nagusiko 16. postuan sailkatu zen.

Top 20aren barruan eta berriro ere bere burua hobetuz amaitu nuen Malen Martinez . Malen bere marka pertsonal onenarekin joan zen txapelketara, eta asteburu honetan berriro hautsi zuen, helmuga 8,57 segundotan gurutzatuta, txapelketako 17. postua amaitzeko.

Irune Muguruzak 20. postuarekin itxi du Espainiako txapelketa. Bere pista handi estaliak asteburu honetan 400 metroekin jarraitu zuen. Helmugako erregistroa oso azkarra izan zen berriro, 56,13 segundorekin, eta erronda gainditu ezin izan zuen arren, bere ibilbideko pista estalirik onena amaitzen du erregistroei dagokienez.

Jaurtiketa Luzeen Euskadiko Txapelketan

Larunbatean Euskadiko Jaurtiketa Luzeen txapelketa ospatu zen Durangoko pistan. Kategoria txikietako atleta batzuk lehiatu ziren txapelketan eta domina ugari lortu zituzten.

16 urtez azpiko kategorian, Uzuri Martiarenak Euskadiko txapeldun izatea lortu zuen disko jaurtiketan. 27,25 metroko jaurtiketa onenak urrezko domina eman zion. Uzurik zilarrezko domina eskuratu zuen xabalinan 29,55 metroko jaurtiketa onenarekin.

Olatz Elizasuk ere Euskadiko txapeldunorde izatea lortu zuen 16 urtez azpiko disko jaurtiketarekin 26,88 metroko jaurtiketa onenarekin. Anartz Alonso taldekideak 4. amaitu zuen 20,13 metroko disko jaurtiketarekin.

Hurrengo kategoriekin jarraituz, Oihana Amado xabalinaren Sub18 podiumeko bigarren tiraderara igo zen bere xabalina 28,70 metrora jaurtita. 20 urtez azpiko kategorian, Unax Eraso Euskadiko txapeldunordea izan zen mailuan 48,85 metroko jaurtiketarekin.