Urre eta zilar domina bana Santiagotarrak-Urbycolanentzat Maratoi Erdiko Espainiako Txapelketan

Asteburu honetan, apirilaren 20 eta 21ean, Tajo ibaiak (Aranjuezen) Maratoi Erdiko Espainiako Txapelketa hartu zuen. Santiagotarrak-Urbycolanek laugarren postu bikaina lortu zuen hirurogeita hamar talde baino gehiagoren artean, podiuma bost puntugatik urratuta.

Oraingo honetan, maratoi erdia zenez, kadeteak 8.000 metrotan lehiatu dira garraio bakar batekin, gazteak eta 23 urtez azpikoak 11.500 metroren gainean bi garraiorekin eta seniorrak 15.000 metroetan bizpahiru garraiorekin.

Irundarrak bi dominarekin itzuli dira etxera: Eneritz Aizpiolea eta Maialen Vitoria gazteek urrea irabazi zuten eta Alex Arana eta Markel Juaristi gazteek zilarra. Gainera, Enara Nuñez zortzigarren sailkatu zen gazteen kategorian.

Kadeteen mailan ere emaitza bikainak izan ziren. Nora Arana eta Katixa Franco bosgarren izan ziren, eta Nerea Eguiguren eta Araia Sanchez, berriz, zortzigarren. K1ean, June Arrastua bosgarren izan zen eta Eider Cecilia zortzigarren. Lukas Cabezon eta Ibai Arambururen bikoteak zazpigarrena lortu zuen.

Santiagotarrak-Urbycolan taldea zapore gozoarekin eta ilusioarekin itzuliko da etxera lanean jarraitzeko eta hurrengo lehiaketei aurre egiteko. Hurrengoa Euskadiko Maratoi Txapelketa izango da, bi aste barru.